Малко под 10% от жителите на Земята са били заразени от новия коронавирус,

...
Малко под 10% от жителите на Земята са били заразени от новия коронавирус,
Коментари Харесай

СЗО: Под 10% от хората по света са имали COVID-19

Малко под 10% от жителите на Земята са били заразени от новия ковид, обяви на брифинг специалистът на Световната здравна организация (СЗО) Мария Ван Керкхов. " Изследванията демонстрират, че по-малко от 10% от хората по света са имали ковид ", сподели тя в деня, в който броя на записаните случаи на новия ковид в международен мащаб премина 18 милиона души.  За по-малко от четири дни са открити един милион нови случая. Повече от половината от новите инфектирани са регистрирани в Съединени американски щати, Латинска Америка и Карибския район.  Починалите досега са повече от 680 000. 

Съединени американски щати  продължават да са най-засегнатата от болестта страна в света с 4 814 440 случаи, в това число 158 375 смъртни случая. Следват  Бразилия (2 733 677 случая, 94 130 починали), Индия (1 819 200 заразени, 38 375 починали) и други

COVID-19 е на всички места в Съединени американски щати, сподели ръководителят на групата за справяне с ковид към Белия дом д-р Дебора Бъркс. По думите й пандемията в страната е в " нова фаза ". Бъркс прикани американците да подхващат крайни защитни ограничения на фона на резкия скок на броя на инфектираните и смъртните случаи. Тя също предизвести, че никой не предпазен, съобщи БНР. " Това, на което сме очевидци през днешния ден, е друго от обстановката през март и април. Вирусът е извънредно широкоразпространен и в малконаселените места, и в градовете ", сподели Бъркс пред CNN. Съветът към американците, които живеят под един покрив с членове на фамилията си от разнообразни генерации тук-там с доста инфектирани, е да носят маска даже вкъщи. Бъркс не изключи жертвите в страната разследване на COVID-19 да стигнат 300 000 до края на годината. По последни данни броят на инфектираните с коворнавирус в Съединени американски щати надминава 4 милиона и 600 хиляди, а жертвите са минимум 151 хиляди.

От СЗО също по този начин предвидиха, че може и в никакъв случай да не бъде открита ефикасна ваксина против COVID-19. " Всички се надяваме да имаме ефикасни ваксини, които могат да оказват помощ да се предотврати заразяването на хора. Въпреки това, сега няма сребърен патрон - и може в никакъв случай да няма. Засега прекъсването на огнищата се свежда до основите на публичното здраве и битката с заболяванията ", разяснява генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, представен от БГНЕС.

Руският фонд за директни вложения (РФПИ) обаче чака, че съветската ваксина против новата коронавирусна зараза ще бъде записана до 10 дни . Това съобщи шефът на фонда Кирил Дмитриев пред телевизия  " Россия-24 ". Той добави, до края на 2020 година производството на имунизацията може да доближи 10 милиона дози на месец. Ваксината ще се създава от компаниите Alium и Р-Фарм. Масовата имунизация на популацията пък би трябвало да стартира през октомври.

Междувременно косовският министър председател Авдулах Хоти разгласи във " Facebook ", че е дал позитивна проба за ковид. Хоти се е самоизолирал вкъщи и няма признаци, с изключение на лека кашлица, оповестява БНР. Той ще извършва функционалностите си от вкъщи си. Неговото държавно управление понесе рецензии поради внезапното повишаване на новите случаи в Косово през последните дни. Близо 9000 души са инфектираните от началото на епидемията там, 249 са умрелите, като популацията на страната е под 2 милиона.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР